Personvern og informasjonskapsler

Ved å bruke nettstedet osfrisorartikler.no aksepterer du våre generelle retningslinjer for personvern og bruk av informasjonskapsler. Når du godtar våre kjøpsbetingelser, godtar du også våre retningslinjer for informasjonskapsler. 

Hva er en informasjonskapsel?
En informasjonskapsel er en liten tekstfil som lagres på din datamaskin, mobiltelefon eller annen enhet når du besøker en nettside. Informasjonskapselen hjelper nettstedleverandører med å gjenkjenne enheten din neste gang du besøker nettstedet deres. Dette betyr at det hjelper med å huske tidligere innstillinger i tillegg til å lage statistiske grunnlag og målrettede annonser. En informasjonskapsel kan ikke inneholde skadelig innhold som et virus.

Mange nettlesere (f.eks. Chrome, Explorer, Safari osv.) lar deg stille inn nettleseren til å nekte informasjonskapsler eller slette visse informasjonskapsler.

Hvis du velger å gjøre dette, kan det føre til at nettsidens funksjoner blir svekket eller at du ikke får tilgang til deler av innholdet.


Vad er forskjellen mellom ulike informasjonskapsler?

Det finnes tre typer av informasjonskapsler: permanente informasjonskapsler, midlertidige informasjonskapsler og tredjeparts informasjonskapsler.

 • Permanenta informasjonskapsler lagres på datamaskinen eller mobilen i en lengre periode. De har en forhåndsinnstilt dato og slettes når datoen faller. De kan lagres i maksimalt 24 måneder.
 • Midlertidige informasjonskapsler lagres midlertidig på din datamaskin eller mobiltelefon når du besøker en nettside. De slettes så fort du lukker siden. 

Tredjeparts informasjonskapsler kommer akkurat som navnet tilsier, fra en annen nettside enn den som plasserte informasjonskapselen på brukerens datamaskin. Formålet med denne typen informasjonskapsler er å samle inn statistikk om besøkendens nettaktivitet.

Hensikt og relevans

Vi bruker informasjonskapsler for å samle inn informasjonen om deg som vi bruker for å tilpasse og forbedre innholdet vårt på nettstedet vårt.

Hvis du ikke ønsker at vi skal samle inn informasjonen din, vennligst slett informasjonskapslene dine. Nedenfor forklarer vi mer detaljert hvilken informasjon vi samler inn, til hvilket formål vi samler den inn og hvilke tredjeparter som har tilgang til vår innsamlede informasjon.


Hvilke informasjonskapsler samler vi inn 
- Førsteparts informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler på www.osfrisorartikler.no for å forbedre nettstedet vårt og dets funksjoner. Våre informasjonskapsler hjelper oss derfor til å gi deg en så hyggelig opplevelse som mulig når du besøker nettsiden vår.


- Tredjeparts informasjonskapsler

Vi tillater tredjeparter å samle informasjonskapsler fra nettstedet vårt (såkalte tredjeparts informasjonskapsler).

Vi bruker markedsførings- og optimeringsinformasjonskapsler for å oppnå optimal drift av nettstedet vårt. Dette gjelder blant annet Google Analytics, som vi bruker til å analysere hvordan du bruker og navigerer på nettsiden vår. De innsamlede dataene sendes og lagres på Googles servere. Vi deler også informasjonskapsler med våre partnere i sosiale medier, annonser og reklame.

 

Personvern og integritetspolitikk:

Vi beskytter din personlige integritet og beskytter dine personopplysninger på tryggest mulig måte. Vi behandler også kun data som er absolutt nødvendige.

For å sikre en trygg handleopplevelse på osfrisorartikler.no kan du her finne informasjon om hvilke data vi samler inn, til hvilket formål de samles inn, på hvilke måter du kan ha kontroll over dine egne data og hvordan du kan kontakte oss.

Når du godtar våre kjøpsbetingelser, godtar du også våre retningslinjer for personvern og integritet.

Vi forbeholder oss retten til å endre denne policyen når som helst, for eksempel for å overholde nye eller oppdaterte lover eller forskrifter. Fordi vi kan oppdatere eller endre disse retningslinjene i fremtiden, anbefaler vi at du med jevne mellomrom gjennomgår retningslinjene slik at du er klar over eventuelle endringer. Vi forbeholder oss retten til å endre policyen uten å varsle deg om endringen på forhånd. Din fortsatte bruk av nettstedet innebærer at du aksepterer eventuelle endringer.

 

Ansvarlig for personopplysninger:

OS Frisørartikler er personopplysningsansvarlig og er ansvarlig for behandling av personopplysninger i henhold til gjeldende lovverk (PUL) og at de er beskyttet mot ytre inntrenging. 

 

Formål og grunnlag for behandling av personopplysningene dine: 

Personopplysninger inkluderer all informasjon som kan brukes til å identifisere en person, inkludert, men ikke begrenset til, for- og etternavn, alder, kjønn, hjemmeadresse eller annen fysisk adresse, e-postadresse eller annen kontaktinformasjon.

Vi trenger visse personopplysninger for å kunne inngå avtaler med deg og levere produkter, tjenester og informasjon til deg. Vi samler kun inn de personopplysningene som er nødvendige for disse formålene.

Når du handler hos oss trenger vi følgende informasjon for å kunne levere varene til deg:

Navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse, samt organisasjonsnummer dersom du er bedriftskunde.

Vi behandler ikke personlig identifiserbar informasjon om deg fra tredjepart, og vi lagrer heller ikke informasjon om betalingsmidler, som kortnummer på betalingskort, bankkontonummer og lignende.

 

 

Vi bruker dine personopplysninger til å: 

Nedenfor finner du informasjon om hva vi bruker opplysningene dine til, samt rettslig grunnlag for behandlingen.

 

Levering av tjenester

Vi behandler personopplysninger for å identifisere deg som kunde og for å administrere, ta betalt for og levere varene du har bestilt og abonnert på. Rettsgrunnlag: Oppfyllelse av kontrakt.

 

Kommunikasjon og support

Vi kan bruke personopplysninger fra tidligere kontakt med oss ​​for å kunne gi deg bedre hjelp. Rettsgrunnlag: Interesseavveining, samtykke og oppfyllelse av avtaler.

 

Utvikling av våre tjenester og produkter

Vi behandler personopplysninger om hvordan du bruker tjenestene våre og fra kontakt med oss ​​som grunnlag for å forbedre din opplevelse spesifikt og våre tjenester generelt. Rettsgrunnlag: Interesseavveining og samtykke.

 

Markedsføring

For å kunne markedsføre relevante produkter og tjenester til deg i henhold til dine behov, behandler vi personopplysninger om hvilke tjenester du bruker og hvordan du bruker dem. Rettsgrunnlag: Interesseavveining og samtykke.

 

Sikkerhet og forebygging av misbruk

Vi behandler personopplysninger for å oppdage og forhindre misbruk, hackingforsøk, virus, DDOS-brudd og bruk av tjenestene våre som bryter med våre vilkår.

Rettsgrunnlag: Oppfyllelse av kontrakt og juridisk forpliktelse.

 

Lovfestede forpliktelser Vi behandler personopplysninger for å overholde kravene i loven.

Rettsgrunnlag: Lovplikt.

 

 

Hvem deler vi personopplysninger med: Det er kun i vår egen virksomhet personopplysninger om våre kunder brukes. Kun de ansvarlige for nettbutikk, kundeservice og leveranser har tilgang til denne informasjonen. Personopplysninger videresendes kun til tredjeparter som har som oppgave å levere produkter som kunden har bestilt.

 

 

Hvilke personopplysninger samler vi inn:

 

 Vi samler inn og behandler data som

 • Du selv oppgir når du handler i vår nettbutikk
 • Du selv oppgir når du kontakter oss via skjema, e-post og chat-funksjon
 • Samles inn via informasjonskapsler som samler informasjon på og fra nettleseren din

 

 

Hvor lenge lagres personopplysninger:

Vi lagrer personopplysninger som er registrert hos OS Frisørartikler i fem år av regnskapsmessige og skattemessige årsaker. Dataene slettes deretter.

Vi samarbeider kun med behandlingsansvarlige i EU eller i land der vi kan sikre tilstrekkelig beskyttelse av dataene dine.

 

 

Dine rettigheter:

Som registrert OS Frisørartikler har du alltid rett til å protestere mot registrering. Du har også rett til å se hvilke opplysninger som er registrert om deg. Disse rettighetene følger av GDPR og nasjonal lovgivning. Forespørsler i denne forbindelse sendes til: support@osartikler.dk

 

Den registrerte har rett til å motta informasjon når hans eller hennes personopplysninger behandles. Informasjon om personopplysningsbehandlingen skal gis av den behandlingsansvarlige både når opplysningene samles inn og når den registrerte ber om det. I tillegg er det enkelte tilfeller hvor det må gis særskilte opplysninger til den registrerte, for eksempel dersom det er datainnbrudd eller lignende (en personopplysningshendelse) hos den behandlingsansvarlige og det er fare for for eksempel identitet, tyveri eller svindel.

 

Informasjonen skal gis den registrerte gratis i en lett tilgjengelig, skriftlig form (som kan være i elektronisk form) og i et klart og enkelt språk. Databeskyttelsesforordningen spesifiserer i detalj hvilke opplysninger som skal gis. Det skal blant annet gis informasjon om kontaktopplysninger til den behandlingsansvarlige, rettslig grunnlag for behandlingen og formålet med behandlingen.

 

I henhold til databeskyttelsesforordningen og nasjonalt regelverk har forbrukere en rekke rettigheter i forhold til en virksomhets behandling av personopplysninger. Hvis du ønsker å utøve dine rettigheter, vennligst kontakt oss.

 

 • Rett til å se behandlede data (rett til innsyn)

Du har rett til innsyn i informasjonen vi behandler om deg.

 •  Rett til å kreve retting 

Du har rett til å be om at uriktige opplysninger om deg blir rettet.

 • Rett til sletting/rett til å bli glemt

I noen tilfeller har du rett til å få personopplysninger slettet før tidspunktet for vår generelle sletting (fem år).

 • Rett til begrensning av behandling

Du har i noen tilfeller rett til å be om begrenset behandling av dataene dine. Hvis dette alternativet er åpent for deg, kan vi fremover bare behandle dataen

 • unntatt for økonomiske formål - med ditt samtykke eller basert på formålet om at juridiske krav kan etableres, hevdes eller forsvares, eller for å beskytte en person eller viktige offentlige interesser.
 • Rett til å motsette seg behandling

I noen tilfeller kan du ha rett til å protestere mot vår ellers lovlige behandling av dine personopplysninger. Du kan også protestere mot behandlingen av dine data i forbindelse med direkte markedsføring.

 • Dataportabilitet

I noen tilfeller har du rett til å motta dine personopplysninger i et strukturert, generelt brukbart og maskinlesbart format og til å flytte disse personopplysningene fra en behandlingsansvarlig til en annen uten hindring.

 

Du kan lese mer om dine rettigheter i Datatilsynets veiledning på www.datatilsynet.no.

 

Klager til datatilsynet:

Hvis du er misfornøyd med hvordan vi behandler dine personopplysninger eller hvis du føler at de er i konflikt med, kan du skrive til oss på support@osartikler.dk.

 

Hvis du fortsatt ikke er fornøyd med behandlingen, kan du sende inn en klage til Datatilsynet. Datatilsynet tar alle klager til etterretning og vurderer om det skal settes i gang tilsyn og informerer deretter den som fremmet klagen. Du finner mer informasjon om dette samt kontaktdetaljer for Datatilsynet på www.datatilsynet.no.

 

Klage:

Hvis du har en klage på et produkt du har kjøpt i vår nettbutikk, kan du kontakte vår kundeservice. Hvis vi ikke klarer å finne en løsning, kan du gå videre med saken til Forbrukerrådet i Norge eller EU-kommisjonens online tvisteløsning (EU ODR). Forbrukerrådet: www.forbrukerradet.no EU ODR: https://ec.europa.eu/odr