Hårvoks

Hårvoks – også kjent ganske enkelt som “voks” – er et tykt hårstylingprodukt som brukes til å sette en frisyre og gi håret hold. Hårvoks tørker ikke ut og forblir derfor formbar selv lenge etter påføring i håret. Hårvoks kan brukes til langt, kort, rett og krøllete hår.

Items ( 1-20 / 88 )

Set Ascending Direction
Page
per side

Fordeler med å bruke hårvoks

Hårvoks inneholder alltid en eller annen form for voks. Det kan være naturlig voks som bivoks eller kaolin. Det kan også være voks, som er produsert kunstig, for eksempel der det er basert på silikon.

Hårvoks er generelt tykkere i konsistensen enn for eksempel hårspray og hårgelé. Den er også mer klissete og tørker ikke ut i håret, noe som betyr at du kan fortsette å fikse frisyren uten å miste hold. Hårvoks er et mye brukt hårstylingmiddel og brukes av både menn og kvinner og til alle hårtyper og lengder. Så vi har både hårvoks til kvinner og hårvoks til menn. I tillegg er hårvoks ofte billig sammenlignet med andre stylingprodukter. Så du får mer for pengene hvis du bruker voks til håret.

Slik bruker du hårvoks

Hårvoks er lett å bruke. For det meste anbefaler vi å bruke voks i lett fuktig hår, men du kan også gjøre det på helt tørt hår. Det at håret har litt fukt gjør imidlertid voksen litt lettere å fordele. Du tar en passende mengde på fingeren og gnir den godt rundt håndflatene for å varme den opp. Den påføres deretter ved å "klemme" eller "klemme" voksen på håret i stedet for å gni eller stryke.

Fordel voksen jevnt slik at du unngår områder hvor du ikke får voks og dermed ikke hold. Og motsatt, at det vil være steder du har for mye voks, slik at det kan begynne å klumpe seg. Du kan endelig forme frisyren din slik du vil ha den. For litt ekstra volum kan du massere voksen helt ned til hodebunnen, og du kan eventuelt tørke håret etterpå med en hårføner.

Hvordan fjerne hårvoks igjen

Det er generelt enkelt å fjerne hårvoks fra håret når du vil. Mange typer hårvoks kan vaskes ut med bare vann eller vanlig sjampo. Dette gjelder de vannløselige voksene.

Hvis du har brukt voks som ikke er vannløselig og som har et veldig godt hold, kan det være lurt å bruke en dyprensende sjampo i badekaret slik at du er sikker på å vaske ut all voksen – til og med ned til hodebunnen.

Hårvoks for menn - hvilken bør jeg velge?

Det er en smakssak hvilken hårvoks til menn du bør bruke. Det finnes utrolig mange forskjellige typer og produsenter på markedet, og det kan være litt overveldende og tidkrevende å måtte prøve frem til du finner en herrehårvoks som fungerer for deg og som du er fornøyd med. Derfor har vi laget en guide til deg, som forhåpentligvis kan hjelpe deg på rett vei når du skal velge hårvoks.

Hårvoks for kort hår

Kort hår er sannsynligvis lengden der voks fungerer best. Takket være den sterke festen som voks gir, er den ideell for styling av kort hår, som ellers kan være sta og ha litt egen vilje.

Det er opp til deg hvilken type hårvoks du velger. Det avhenger av hvilken frisyre du er ute etter og hvilket utseende du vil legge til håret ditt. Hvis håret ditt generelt er uhåndterlig, anbefaler vi imidlertid en hårvoks med et så sterkt hold som mulig. Det samme gjelder hvis du trenger voksen til å vare hele dagen.

Hvis du vil ha en matt look, bør du velge en voks som gir det – og omvendt, er du mer til litt glans og glans, så er det er også hårvoks som gjør håret ditt blankere. Hårvoks for menn er ofte hårvoks for kort hår.

Hårvoks for middels langt hår

Hvis du har middels langt hår, trenger du mest sannsynlig ikke så mye hold. Du kan derfor med fordel velge en hårvoks som gir en naturlig, skinnende look og som passer veldig bra til en avslappet look.

Hårvoks for langt hår

Som en generell regel anbefaler vi ikke voksing for langt, hengende hår. Her er det bedre å bruke hårspray eller lignende, som vil bidra til hårets naturlige fall og eventuelt fremheve krøllene. Hårvoks for langt hår kan imidlertid brukes hvis du har korte kinnskjegg – for eksempel i tinningene – som må holdes på plass.