Rundbørster

En rundbørste kjennetegnes ved å ha bust eller pinner hele veien rundt børstehodet, og den egner seg spesielt godt til styling i kombinasjon med hårføner. Runde børster kan lages i forskjellige materialer og størrelser, som alle har forskjellige egenskaper. Se vårt store utvalg av rundbørster her.

Items ( 1-20 / 63 )

Set Ascending Direction
Page
per side

Når bør du bruke en rund børste?

En rund børste er ikke, på samme måte som en klassisk hårbørste, designet for å gre håret, men er i stedet et stylingverktøy. Den brukes spesielt i kombinasjon med en hårføner når du vil lage en voluminøs frisyre med en vakker, blank finish. Du kan bruke den til å bøye hårtuppene innover eller utover, akkurat som du kan lage vakre bølger i både kortere og lengre hår. Du bruker den runde børsten ved å trekke den gjennom håret mens du lar fønerens nebb følge med. På denne måten kan du styre posisjonen til håret mens det tørker, og dermed også forme det.

Runde børster brukes derfor i vått eller fuktig hår sammen med en hårføner, og du tørker og styler dermed håret samtidig. Med ulike teknikker kan du lage både glatte frisyrer og store, fyldige krøller eller bølger i håret. En rundbørste er et kjært stylingverktøy både i frisørsalonger og i private hjem fordi den er allsidig, lett å jobbe med og gir fantastiske resultater.

Hvilken størrelse rund børste bør du velge?

Hvilken størrelse du bør velge på rundbørsten din avhenger av flere ting, bl.a. lengden og tykkelsen på håret som skal styles. Når du skal style langt og sterkt hår, trenger du en stor rund børste for å kunne gjøre jobben på den beste og mest effektive måten. Omvendt krever kort eller fint hår kun en mindre børste.

Valget av rund børste påvirker også hvilket resultat du ønsker av stylingen din. Hvis målet er å lage store, myke bølger eller fall bør du få tak i en stor rundbørste Skal du bruke rundbørsten for å glatte håret er det også lettest med en av de litt større rundbørstene. Nærmere bølger krever en mindre børste, akkurat som små børster er gode for å skape volum i korte frisyrer.

Finn en rund børste med smarte funksjoner

En rund børste er ikke bare en rund børste. De uunnværlige stylingbørstene produseres først i forskjellige materialer, både når det kommer til skaftet, børstehodet og selve busten, og så finnes de i flere forskjellige størrelser. I tillegg har noen av dem også helt spesielle egenskaper som gjør dem egnet til bestemte formål og hårtyper. Nedenfor kan du lese om noen av dem.

Keramiske runde børster forbedrer resultatene og forkorter tørketiden

Keramiske rundbørster er blant de mest populære, og det er selve børstehodet som har et keramisk belegg. Dette gir flere fordeler. For det første er belegget godt til å holde på og fordele varmen fra føneren, noe som gjør at tørking og styling tar kortere tid. For det andre kan det keramiske belegget bidra til å motvirke statisk elektrisitet i håret.

En rund børste med villsvinbust er ekstra skånsom mot håret

Når du kommer over runde børster med naturlig hår, er det ofte villsvinhår. Disse børstene er ekstra myke og skånsomme mot både hår og hodebunn og passer derfor for personer med sensitiv eller irritert hodebunn. I tillegg er de naturlige hårene gode mot krusete hår.

Runde børster med kulespisser er skånsommere mot hodebunnen

En annen type milde rundbørster er de med kulespisser. I stedet for bust har de ofte nylonnåler, og i enden av dem er det en liten ball. Dette gjør at børsten føles mer behagelig mot hodebunnen. I tillegg egner de seg for tykt hår fordi de fordeler håret mer effektivt på børsten.